Inhoud van de opleiding
- Druivenrassen & ampelografie – docent: Lars Daniëls
- Wijnbouw & klimaat – docent: Gerhard Horstink
- Viticultural practices to enhance wine quality – docent: Kees van Leeuwen
- Het concept terroir – docent: Lars Daniëls
- Aroma’s en smaken van wijn – docent: Lars Daniëls
- Impact of Yeast on Winemaking and Sensory Composition of Wines – docent: Prof. Dr. Ulrich Fischer
- Bourgondische vinificatie – docent: Karel de Graaf
- Oenologische procedés – docent: Gerhard Horstink
- Nederlandse wijnbranche – docent: Joris Snelten
- The Global Business of Wine – docent: Maria Castroviejo
- Klimaatverandering en wijnbouw – docenten: Lars Daniëls en Job de Swart
- Wijn & wetenschap – docent: Jamie Goode
- Wijnproefkunde stille wijnen, mousserende wijnen, versterkte wijnen – docent: Udo Göebel
- Analytische proefnotities maken – docenten: Magda van der Rijst en Job de Swart
- Bulkwijnen: inkoop, selectie en verkoop – docent: Frank Donker
- Wijn & Horeca: selectie en wijnkaart opstellen
- Category Management voor retail – Dirck Vanhorenbeeck
- Online wijnhandel – Spike Huisman
Specialistische presentaties (online) seminars:
- Wijnbouw op grote hoogte – Laura Catena
- Duurzaamheid & wijnbouw – Miguel Torres Sr.
- Natural wine making – Jamie Goode
- Fouten in wijn – Lars Daniëls
- Social Responsibility & juridische, maatschappelijke en politieke onderwerpen binnen de wijnbranche
Facultatieve studiereizen
- Studiereis naar Duitsland, met bezoek aan Campus Neustadt, Julius Kuhn Institut en diverse producenten
- Wijngaardbezoek in Zuid-Limburg; over de praktijk van wijnbouw
Bekijk het concept lesrooster via de website van de Wijnacademie.